Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három színt ismerek a világon

Három színt ismerek a világon Kultúra

Három színt ismerek a világon – ezzel a címmel nyílik a háromszéki Bede Kincső egyéni kiállítása a TOBE Galleryben.

Hirdetés
Hirdetés

Az április 14. és május 15. között látható kiállítás címét adó Három színt ismerek a világon című sorozat reflexió a Ceaușescu-korszak Romániájára.

A diplomamunka címe a Román Szocialista Köztársaság himnuszának első sorára utal, amit az alkotó igyekezett átültetni a fotográfia nyelvezetére és azon keresztül, annak segítségével figyelni, elemezni a jelentését.  Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia mesterszakos hallgatója, korábban a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen tanult filmvágónak. Tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának (FFS), 2020-ban elnyerte a Magyar Fotóművészek Szövetsége fotográfiai ösztöndíját, ugyanebben az évben, a világ legrangosabb fotóművészeti vására, a Paris Photo által fiatal fotográfusok számára meghirdetett Carte Blanche pályázatán a négy nyertes alkotó egyike volt.

A döntősök alkotásaiból nagyszabású kiállítást szerveztek a párizsi Gare du Nord állomáson. A transzgenerációs traumák feldolgozásával foglalkozó képanyagot a BredaPhoto kurátorai is beválasztották a 10 New Talent 2020 tehetségprogramjába, így a sorozat képei Hollandiában is kiállításra kerültek. A külföldi sajtóban rendszeresen elismeréssel írnak munkásságáról, továbbá képei szerepelnek a Blurring the Lines 2020-as kiadványában is.

A tárlatot nem kíséri megnyitóesemény, de a megnyitónapon, azaz április 14-én este 20 óráig várják a látogatókat. A kiállítás a Budapest Fotófesztivál hivatalos programjának része.

(kultura.hu)

Fotó: Bede Kincső: Három színt ismerek a világon – cím nélkül XIII. (részlet), 2019.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások