Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hármas ünnep Kovásznán

Hármas ünnep Kovásznán Kultúra

Október 21-én, szombaton hármas ünnep lesz Kovásznán, ahol A magzat keresztútja nevű emlékparkban keresztutat végeznek, majd a katolikus templom kertjében felavatják Kovács Gábor plébános mellszobrát, illetve szentmisét tartanak a fatimai Mária-jelenések 100. évfordulójának tiszteletére.

Az ünnepség 15.30-tól kezdődik, amikor is a sepsiszentgyörgyi Pro Vita Hominis Társaság ke­reszt­utat végez a Tímár utca 39-es szám alatt található, A magzat keresztútja nevű emlékparkban, aminek keretében Tamás József püspök szabadtéri oltár- és kápolnaszentelést tart. Majd a kovásznai hívek és a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend közös ajándékaként 17 órakor a püspök felavatja a római katolikus templom kertjében a néhai Kovács Gábor (1944–2016) plébános mellszobrát.

Ezt követően a harmadik szombati Mária-áhítat évfordulóján Tamás József püspök szentmisét mutat be a fatimai Mária-jelenések 100. évfordulója tiszteletére.

Jánó Árpádtól, a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend kormányzójától megtudtuk: a szobrot néhai Kovács Gábor tisztelendő 41 éves kovásznai munkásságának emlékére állítják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük