Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hanna a dobogón

Az előző évekhez hasonlóan, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete a március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával ismét kiírta a Zúg Március szónokversenyt, amelynek díjátadóját március 8-án tartották a Vigadó Művelődési Ház galériájában. A dobogó felső fokára idén is Rancz Gyárfás Hanna állhatott.

Hirdetés
Hirdetés

A szónokversenyre középiskolások jelentkezhettek, akik egy elkészített és segédeszköz nélkül elmondott, az alkalomhoz illő, maximum négyperces terjedelmű beszéddel nyűgözték le a zsűri tagjait. A versenyzők beszédeit Simon Anikó, Józsa Irén magyartanár és Borcsa Imola író értékelték. A képzeletbeli dobogó felső fokára az idén is a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákja, Rancz Gyárfás Hanna állhatott fel, felkészítő tanára Nagy-Babos Tamás. A második helyezést Gergely Zsolt, a Református Kollégium tanulója érte el, míg harmadik díjban Dobra Szilvia, a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ tanulója részesült. Emellett díjazták Lakatos Hunort, Oláh Viktor Zsoltot, a Református Kollégium diákjait, valamint Benedek Nimród Rolandot, az Apor Péter Szaklíceum tanulóját is. A díjakat Dávid Sándor, a kézdivásárhelyi RMDSZ elnöke adta át.

– Őszintén, a szónoklat sok munkámat és időmet igényelte, főként azt nem tudtam pontosan, hogyan lehet megközelíteni a témát, amelyről már oly sokan beszéltek előttem. Amikor sikerült egy hozzám közel álló, az én őszinte gondolataimat, érzéseimet tükröző beszédet írnom, akkor annak felmondása, videóra vétele már sokkal könnyebben ment. Ilyenkor tudom, hogy a nyereség már az enyém, hiszen közvetíthetek valamit, ami bennem megfogalmazódott: a belső szabadság értéke, a függetlenség, a saját korlátjaink átlépése önmagunkban – osztotta meg gondolatait idei győztesünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük