Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hálaadó istentisztelet

Hálaadó istentisztelet Kultúra

Tegnap 11 órakor hálaadó ökumenikus istentiszteletet tartottak a nemrég megújult evangélikus-lu­the­ránus kézdivásárhelyi templomban. Az istentiszteletet Zelenák József püspökhelyettes és Végh Nimród lelkészjelölt celebrálta.

Az ökumenikus istentisztelet elején Végh Nimród lelkészjelölt köszöntötte a jelenlevőket, valamint a többi egyház képviselőit, így Beder Imre református lelkészt, Buzogány Csoma István unitárius lelkészt, Radu Zsolt nyugalmazott esperest, valamint Bokor Tibor polgármestert és a sepsiszentgyörgyi Domokos Zsuzsa tanítónő által vezetett Cantate gyermekkórust.

Hirdetés
Hirdetés

„Templomunk a városunk ökumenikussága szimbólumának tekinthető, hiszen vasárnaponként 9 órától evangélikus, 10 órától református és 11 órától unitárius istentisztelet zajlik benne, minden hónap negyedik vasárnapján pedig ökumenikus istentiszteletet fogad be” – mondotta Végh Nimród, aki röviden vázolta az 1947. november 2-án Argay György akkori püspök által felszentelt templom építésének a történetét, és azt is, hogy miként újult meg: a felújítást Hankó Dénes építészeti vállalkozása végezte, míg a templom körüli zöldövesítést Mike Botond kertészmérnök által vezetett vállalkozás vitelezte ki abból a támogatásból, amit Magyarország kormánya, Kovászna Megye Tanácsa és az Imreh Zsombor által összefogott hívek nyújtottak.

Az ökumenikus istentisztelet előtt a lelkészjelölt Kovács László lelkipásztor 1947-es, templomújításról szóló beszámolójából olvasott fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük