Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hálaadás Kökösben

Hálaadás Kökösben Kultúra

A Kökösi Unitárius Egyházközség az unitárius egyház létrejötte 450. évfordulójának évében, szeptember 30-án, vasárnap 15 órától hálaadó ünnepélyt szervez. Az ünnepség keretében Dávid Ferenc-mellszobrot is avatnak.
Az ünnepély istentisztelettel kezdődik, amelyen imát mond Székely János nyugalmazott árkosi lelkész, majd Bartha Alpár kökösi lelkész tart beszédet, az úrvacsorai ágendát Török István esperes tartja. Az istentiszteletet ünnepi műsorral egészíti ki a Harmónia Vegyeskar. Köszöntő beszédet mond a Magyar Unitárius Egyház részéről Kovács István lelkész-közügy­igazgató (Sepsiszentgyörgy), a Háromszék-Felsőfehéri Egyházkör részéről Demeter Zoltán köri felügyelőgondnok (Barót), valamint Kovács Levente református lelkipásztor (Kökös).
A színjátszósok köszöntése után kerül sor a szobor leleplezésére, avatóbeszédet mond dr. Tăraș Silviu kökösi tanár. Az istentisztelet és szoboravatás után ünnepi est­ebéd­re és kulturális műsorra kerül sor a helyi kultúrotthonban. A kökösi unitárius egyházközség keblitanácsa tisztelettel és szeretettel vár minden érdeklődőt az alkalomra.

Lázár Szilárd

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük