Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hagyományból merítő

Hagyományból merítő Kultúra

Amint az Sepsiszentgyörgyön immár hagyománnyá kezdett válni, péntek este is népes közönség jelenlétében került sor Horváth Levente fiatal festőművész kiállításának megnyitójára a Lábas Házban.
Horváth Levente a csíkszeredai Nagy István Zene és Képzőművészeti Líceumban érettségizett 1992-ben, majd a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója lett, ahol 2000-ben sikeresen diplomázott. Egyike a vidék és annak hagyományaiból merítő és táplálkozó művészeknek. Az őt méltató Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész szerint személyében egy olyan alkotót tisztelhetünk, aki nemcsak a fényt képes tükrözni, hanem a tér és sík, valamint a kettő társításának lehetőségeit is maradéktalanul kiaknázza. Aki mondanivalóját a szín és forma egymásra gyakorolt kölcsönhatása által fogalmazza meg, ezért az első pillanatban képei vibráló, erős hatást gyakorolnak a szemlélőre.
A közszemlére kiállított festmények sugallatát Éltes Barna szobrászművész balladát regélő éneke és az általa megszólaltatott tilinkó hangja, valamint Hajós János velük kapcsolatos gondolatainak János Hajnalka általi tolmácsolása mélyítette el és tette érthetőbbé. A tárlat május 18-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük