Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyógyít, felemel és összetart

Gyógyít, felemel és összetart Kultúra

Egy újabb maradandó kulturális élménnyel lettek gazdagabbak mindazok, akik a sepsiszentgyörgyi Kultúrpark (Kónya Ádám Művelődési Ház udvara) színpadán vasárnap este megtekintették az Életünk a tánc, avagy családi ki mit tud című néptánc előadást.

Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal rendhagyó módon, három család tagjai szórakoztatták és látták el nemzeti töltetű szellemi útravalóval a tágas teret megtöltő közönséget, amelynek soraiban örvendetes módon sok gyermek és fiatal akadt. Dezső Tibor református lelkész, Mocsel Antal „Rémusz” hagyományőrző és Tőkés Csaba Zsolt néptáncoktató meggyőződése szerint a zene és a tánc gyógyít, felemel és összetart. A feleségeik és gyermekeik által is magukévá tett szemléletmód gyümölcseibe pedig jóvoltukból a nagyérdemű is belekóstolhatott.  

A fellépésük után lapunknak nyilatkozó Tőkés Csaba Zsolt rendező szerint, napjaink embere egyre jobban elfelejti a saját kultúráját. A műsorban résztvevő három család felnőtt tagjai éppen ezért arra törekedtek, hogy a gyerekeik már zsenge korban magukba szívják és megszeressék a magyar népzenét, dalt és táncot.

Ahhoz ugyanis, hogy egészséges lelkületű felnőttekké váljanak, szükségük van a zenei és tánc anyanyelv ismeretére is. Olyannyira, hogy érezzék, azok nem csak az ünnepnapok színpadi kellékei, hanem a beszédhez hasonlóan az életük természetes velejárói, a mindennapjaik részei, amelyek gyógyítanak, felemelnek és összetartanak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük