Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyereknapi hangoló

Gyereknapi hangoló Kultúra

A három kismalac meséje köré építik idén a sepsiszentgyörgyi gyereknapi foglalkozásokat. A szabadtéri programok június elsején, csütörtökön 11–19 óra között betöltik a főteret és az Erzsébet parkot. A Szabadság téren a gyerekek többek között megépíthetik a három kismalac házát, elsajátíthatják a hagyományőrző katonáskodás alapjait, bebarangolják a Cimb(i)rodalmat, és Légy te is önkéntes! címmel villámcsődületet tartanak.

A parkban, a szovjet emlékműnél a műfalmászást is ki lehet próbálni. Érdemes lesz betérni a színház sarkánál a volt Art Gallery helyiségébe, ahol Mese és valóság címmel látható porcelánbaba-kiállítás. A legkisebbeket a Dajka-sátorba várják, ahol a mondókázás mellett a kismamáknak hordozós, szoptatós szaktanácsadás is lesz.

A Tega Rt. szervezésében szelektív hulladékgyűjtési játékismertetőket tartanak, és kiskutya-simogatás is lesz, a Kovászna Megyei Vöröskeresztnél maszkokat, árnybábokat lehet készíteni, itt épül a három kismalac háza. A Háromszéki Ifjúsági Tanácsadó és Információs Iroda (HITI) és a Szentgyörgyi Ifjúsági Klub (SZIK) szervezésében kézművesműhely, arcfestés, különböző érdekes játékok lesznek, az Életfa Családsegítő Egyesületnél arcfestés, kézműves foglalkozások, izgalmas feladatlapok, kifestők, ügyességi játékok, tombola várja a gyerekeket. A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület közreműködésével lehet a katonáskodást elsajátítani, kipróbálni a szablyavívást, fapuskákat. A Bod Péter Megyei Könyvtár gyerekrészlegének szervezésében betűtészta-kirakó, malacos mandalaszínezés, origami és papírgurigából házépítés várja a gyerekeket, a Diakónia Keresztyén Alapítvány arcfestést, gipszfestést, akvarellfestést, twistert, amőbázást és mesesarkot szervez, az ERSZI Rendezvényszervező Iroda közreműködésével kiszínezik A három kismalac díszletét. A L.A.B. Életmentő Kupakok Egyesülete kupak-szókirakót és tombolát szervez, a Kiwanis meghívására Zöldi Lara koncertre kerül sor, a Máltai Szeretetszolgálat cserebere sátorral lesz jelen. 13 és 19 óra között Demeter Éva puhakönyves, finommotorikát fejlesztő foglalkozásokat tart. Kovács Hajnalka közreműködésével külön kis Lego-birodalom is épül, Pocsai Mónika felügyeletével gipsz dinófigurákat lehet festeni.

A Dajka-sátorban 11 és 15 órától Mondókázó lesz Kinda Emesével, 11.30-tól és 17 órától Hadnagy Ágnes babahordozási bemutatót tart,13 órától a mosható pelust, 14 órától a Betó-hintát és a Mamira-hordozókat, 14.30-tól a Liliputi-hordozóeszközöket lehet megismerni, 15.30-tól Anyatej az origó címmel tartanak beszélgetést és tanácsadást dr. Szente Lillával újszülött szakorvossal.
Az Andrei Mureșanu Színház Mateiaș gâscarul című előadását 11 órától lehet megtekinteni a román társulat székhelyén, a Cimborák Bábszínház A három kismalac előadását a főtéren adják elő 11.30-tól és 18 órától. Az Erzsébet parkban található pavilonban a Máltai Szeretetszolgálat tombolahúzása 12 órakor lesz, a Tipe-Tupa Egyesület rajzpályázatának díjkiosztása és a tombolahúzás 13 órakor kezdődik. Az Erzsébet parkban 15 és 18 óra között az Amy Gazdátlan Ebekért Egyesület szervezésében Simi sétát tartanak, 15.30-tól futó- és bicikliversenyt szervez az Alpin Sport Egyesület. Az Andrei Mureşanu Színházban az EGO diákszínjátszó csapat Yasmina Reza Művészet című darabját mutatja be 18 órától. A kőszínpadon 11 órától a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar indítja a programot, 12.30-tól zumba-koreográfiát adnak elő Tittesz Tünde tanítványai, 13 órától a Sport All és Z Dance tart táncbemutatót Vass Vitus Kinga vezetésével, 14 órától modern és népi táncokat adnak elő a Gyermekek és Tanulók Palotája tanítványai, oktatójuk Gáspár Attila. A sepsiszentgyörgyi gyereknapi programot táncház zárja a Folker együttes vezetésével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük