Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyerekektől volt hangos

Szombaton szervezték meg harmadik alkalommal a Karácsonyvárás nevet viselő eseménysorozatot Zabolán. A gyermekeket rengeteg kreatív foglalkozás várta a Mikes-birtokon, de a felnőttek sem unatkoztak, amíg a kicsik többek között színezéssel, mézeskalács-díszítéssel foglalták el magukat.

A délelőtti kezdéskor már gyermekhang zengte be a Mikes-birtokot, ahol kicsikre és nagyokra egyaránt egész napos program várt, és érdeklődőkből sem volt hiány. Különböző műhelyek, foglalkozások várták a családokat. Lehetett karácsonyi dísztárgyakat készíteni, ahol az alkotás élményén kívül a kicsik haza is vihették a saját készítésű díszeiket. A kézműves foglalkozásokon kívül a játék sem maradt el, az EduKastély keretében tizenkét olyan játékot próbálhattak ki a gyermekek, amelyek segítségével játszva tanulhattak az erdélyi kastélyok történetéről. Délután bábelőadással és kincskereséssel várta a kicsiket Demeter Éva. A két bábelőadás között pedig felléptek a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás-iskola zenetagozatos diákjai is.

Hirdetés
Hirdetés

Amíg a kisebbek a számukra érdekes foglalkozásokon vettek részt, addig a nagyobbak, szülők és nagyszülők sem unatkoztak. A Bloom Belle vezetésével ugyanis karácsonyi hangulatú dísztárgyakat, adventi koszorúkat, mécseseket készíthettek. Emellett pedig vásárolgathattak is, hiszen a rendezvény ideje alatt beszerezhetők voltak a Kastély Erdélyben Shop kínálatában szereplő, kastélyok ihlette alkotások, amelyeket fiatal erdélyi művészek készítettek.

A foglalkozások mellett barangolni, illetve szekerezni lehetett a kastélykertben, utolsó programpontként pedig tábortűznél melegedhettek a résztvevők. A rendezvényt a Kastély Erdélyben csapata és a Zabola Estate szervezte.

Bartok Barbara

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük