Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyerekekből szuperhősök

Gyerekekből szuperhősök Kultúra

Péntek délután a Vigadó földszinti kiállítótermében mutatták be György Lehel Érintés című fotókiállítását a KreaKids és a KreaCo stúdiók szervezésében. A tárlat a Borosnyay Kamilla Elhelyezési Központ és a Pro Special Egyesület fiataljairól készült fotósorozatból szemléz, a felvételeken a gyerekek a rajzaik, festményeik alapján készült ruhakollekció darabjait viselik.

Hirdetés
Hirdetés

A kiállítás nyitányaként Bot Anett volt kreás diák, a Molnár Józsiás Iskola VIII. osztályos tanulója játszott gitáron, majd Babos-Máthé Réka divattervező, a KreaKids stúdió egyik vezetője szólt a megjelentekhez. Elmondta, a speciális nevelési igényű gyerekekkel és szüleikkel 2017 őszén ismerkedtek meg, míg az állami gondozásban levő fiatalokkal 2021 nyara óta foglalkoznak. A projekt ötlete egy nyári napon fogalmazódott meg bennük, azt kérték a gyerekektől, hogy egy A4-es papírra rajzoljanak, fessenek, alkossanak – külső irányítás nélkül. Az elkészült művek alapján a KreaCo stúdió ruhákat és pulóvereket varrt, így a fiatalok a hétköznapok során is magukon viselhetik saját alkotásaikat.

György Lehel bevallotta, hogy amikor elvállalta a képek elkészítését, nem tudta, mire számítson, a fotózás alatti események azonban óriási erőt és inspirációt adtak neki érzelmileg és szakmailag egyaránt. Több száz felvétel készült olyan gyerekekről, akiket korábban sosem fotóztak hasonló módon.

A továbbiakban Bartis Éva, a Pro Special Egyesület képviselője tolmácsolta a speciális nevelési igényű gyerekek szüleinek üzenetét, köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a fotósorozat létrejöttéhez. A Borosnyay Kamilla Elhelyezési Központ gyerekei saját szavaikkal köszönték meg a kreás foglalkozások és a fotózás során átélt élményeket. A tárlat február 11-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük