Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Görgey Gábor: Hol a stukker?

Görgey Gábor: Hol a stukker? Kultúra

Az a színpadi szöveg, ami a mindenkori hatalommal foglalkozik, nem igazán tud elavulttá válni. Sajnos, a világ, amelyben élünk mindig valamilyen hatalom alatt működik, vagy éppen nem működik.

Hirdetés
Hirdetés

Az Udvartér Teátrum Hol a stukker? című előadása pedig pont ezt a témát boncolgatja mesterfokon csütörtökön (október 7.), hétfőn (október 11.), és kedden (október 12.) a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

A Kolcsár József által rendezett darab öt nézőpontot képvisel, így öt ember egy zárt helyiségben tartózkodik, ahol csak egy toalett található. Az alvilágot, annak feszültségét és frusztrációit Cuki (Orbán Levente) érzékelteti, a letűnt, de újra felemelkedni kívánó nemesség, a Méltóságos szerepét Kis László játssza. A mindenki számára népszínművekből ismert műparaszt Mártont Márton Loránd alakítja, a régebb minden jobb volt megtestesítője pedig Barti Lehel András, Kiss szerepében. Végül pedig ott van K. Müller, vagyis Lung László Zsolt, aki minden idők elengedhetetlen köpönyegforgató játékmestere, a hasonulás és a kisember kaméleonja.

A szereplők mind más és más világot jelenítenek meg, és nem találják a kivezető utat. A kulcs azonban ott lóg a falon, csak le kell akasztani, ki kell nyitni az ajtót, s ki lehet sétálni rajta az igazi szabadságba. Ám van a helyiségben egy stukker, ez pedig minduntalan valaki kezébe kerül, és a hatalomnak nem áll szándékában igazi demokráciát teremteni. Ez az 1969-es abszurd komédia jelenleg is aktuálissal bír, de ami még ennél is fontosabb: egy remek, értelmes kikapcsolódást biztosít a színházkedvelők számára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük