Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gondoskodnak az utcán élőkről

Gondoskodnak az utcán élőkről Kultúra

Idén is gondoskodnak a hajléktalanokról a Máltai Ifjúság tagjai az ünnepek alatt. Mindenkire figyelnek, aki az utcán él, behívják őket a menhelyre.

Hirdetés
Hirdetés

Nem hagyják meleg és élelem nélkül a hajléktalanokat karácsonykor – mondta Székely Róbert, a Máltai Ifjúság vezetője. Csakúgy, mint az elmúlt években, idén is figyelnek a beteg, idős és hajlék nélkül élőkre. December 20-án az egyedül élő idős személyeknek szerveznek karácsonyi műsort a Kónya Ádám Művelődési Házban, amit természetesen ajándékosztással kötnek egybe.

December 24-én, szenteste a Krisztus király templomban, a szentmisét követően élő betlehemet alakítanak ki, de kórusok is fellépnek. Itt is ajándékokkal várják a rászorulókat. December 25-én, karácsony első napján a Málta székhelyén ünnepi ebédet adnak a hajléktalanoknak.

Székely Róbert a hajléktalanszállót is vezeti, és elmondása szerint a hajléktalan személyek száma csökkent Sepsiszentgyörgyön az elmúlt időszakban, mintegy 30-40 személyt tudtak visszacsatolni a társadalomba. Az elmúlt évek során a téli időszakban 50 személyt tartottak nyilván a szállón, de ez a szám idén felére esett vissza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük