Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Friss feketét szolgálnak fel

Friss feketét szolgálnak fel Kultúra

Január 6-án, szombaton 19 órától újra műsorra tűzi a kézdivásárhelyi Városi Színház a Karinthy kávéház című előadást, melyre érvényesíthetőek az elmaradt bérletek, és jegyek is válthatóak. Kiss László egyéni produkciója Kolcsár József rendezésében készült, az előadást a Vigadó nagytermének színpadán láthatja a közönség.

Egyre népszerűbbek a kocsmaszínházi előadások, de az ritkán fordul elő, hogy egy előadás kedvéért a színház változzon át kávéházzá, ahol friss feketét szolgálnak fel a közönségnek. Hogy miért kávéház? Mert Karinthy ott érezte igazán elemében magát, ez volt az a helyszín, ahol a Nyugat írói köre egykor élénk vitákat folytatott egymással, de ahol általában kicsit vidámabban, játékosabban volt jelen az irodalom, mint a hivatalos helyeken. A stílusparódiák vagy irodalmi karikatúrák – ahogy maga Karinthy nevezte írásait – az eredeti művek mellett hallhatóak az előadásban, Kiss László nagyszerű érzékkel, szellemesen és rendkívüli művészi alázattal idézi meg a színpadon a magyar irodalom közismert alkotóit.

A Julius Meinl támogatásával készült előadás január 14-én lesz újra műsoron Kézdivásárhelyen, akkor a Boér Géza-bérletek érvényesíthetőek. Az alkotói stáb tagjai: Kiss László (előadó), Kolcsár József (rendező), Veress Emőke (ügyelő), Nagy B. Sándor (dramaturgiai munkatárs).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük