Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fotópiknik, kultúrünnep

Fotópiknik, kultúrünnep Kultúra

Vasárnap, augusztus 29-én, a magyar fotográfia napján 11 és 20 óra között ismét fotópiknik lesz a sepsiszentgyörgyi Erzsébet park volt zenepavilonja előtti sétányon.

Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) azért kiáltotta ki augusztus 29-ét a magyar fotográfia napjává, mert 1840-ben Vállas Antal a Magyar Tudós Társaság ülésén először demonstrálta a nyilvánosság előtt, hogy fényérzékeny papíron képet lehet reprodukálni, azaz elkészítette az első magyar dagerrotípiát.

A fotószövetség 2003 óta minden esztendőben ezen a napon a fotókulturális nemzeti örökségre és a kortárs fotóművészet értékeire hívja fel a figyelmet. Ezóta – néhány éves szünettel – Sepsiszentgyörgyön is szervezett e naphoz kötődően a fényképkiállításokat a KépVIDÉK alkotócsoport egészen 2012-ig, 2014-től kezdődően szabadtéri kiállításokkal ünneplik a jeles évfordulót Toró Attila fotós szervezésében, a tavalyi kényszerű kihagyással.

Idén független alkotók és fotóklubok jelezték részvételüket, így a sepsiszentgyörgyi KépVIDÉK Alkotócsoport, a Mohos Fotóklub, a Székelyföldi Újságíró Egyesület fotó szakosztálya, a csíkszeredai Prisma és a homoródszentpáli Homoród Fotóklub, a székelyudvarhelyi Spektrum Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük