Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Forradalom utca 48.

Rangos történelmi vetélkedővel tiszteleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt az Erdélyi Magyar Televízió. Ma 20 órától tűzi műsorára a Forradalom utca 48. című történelmi vetélkedőt, amelyet a csatorna immár ötödik alkalommal szervez az RMDSZ Oktatási Főosztályával közösen.

A már hagyományosnak számító megmérettetésen idén is öt csapat méri össze az 1848-49-es forradalommal és szabadságharccal kapcsolatos tudását. Jelen lesz a tavalyi győztes, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum csapata: Fábián Tamás, Kovács Norbert, Molnár Levente; felkészítő tanáruk Fazakas Gábor. A brassói Áprily Lajos Főgimnáziumot Boldi Tihamér, Ferenc-Nagy Zoltán és Dénes Ivett képviseli; irányító tanáruk: Krizbai Melinda. A kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceumból Takács Réka, Győrffy Henrietta Dalma és Muresan László érkezik dr. Vajnár János Zsolt vezetésével. Csíkszeredát idén a Segítő Mária Római Katolikus Főgimnázium képviseli. Zöld Ildikó történelemtanár kíséretében Kedves Szilamér, Süket Mátyás és Hatos Attila érkezik a versenyre. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum csapatát Pászka Alpár, Volonics Attila és Farkas Gellérd alkotja, ők Tóth Zoltán történelemtanár segítségével készültek fel a televíziós vetélkedőre.

A verseny öt igen változatos fordulóból áll: ezek alatt a diákok tanúbizonyságot tehetnek tárgyi tudásukról, és megcsillantathatják kreativitásukat is. Teljesítményüket tekintélyes szakmai zsűri bírálja, melynek elnöke dr. Egyed Ákos akadémikus, történész, tagjai: Deák Árpád nyugalmazott történelemtanár, Keserű Sándor, a Baróti Szabó Dávid Középiskola történelemtanára és dr. Tamási Zsolt-József, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük