Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fontos a hagyományápolás

Fontos a hagyományápolás Kultúra

A Kézdiszentléleki Nők Egyesülete a Communitas Alapítvány és RMDSZ támogatásával számos rendezvényt hozott tető alá az idei advent időszakában.

A várakozás öröme a közös kézműveskedésben teljesedett ki, amikor is mézeskalácsot, szaloncukrot, adventi koszorúkat, ajtókopogtatókat készítettek.

Hirdetés
Hirdetés

– Községünk területén az utóbbi években elindult egy hasznos tevékenységsorozat: a karácsonnyal kapcsolatos hagyományok körbejárása. Az elmúlt évben a járvány miatt nem volt engedélyezett megszervezni ezeket, azonban idén sikerült – tudtuk meg Bartók Enikő Máriától, az egyesület elnökétől.
Hozzátette, az előző években nagy érdeklődésnek örvendő kézműves foglalkozásokat kibővítették a bútorfestéssel. A műhelymunka során nem csupán a bútorfestés technikáját ismertették és sajátíthatták el a résztvevők, de felelevenítették a népi kismesterségek tárházát is.

Nagy élményt jelentett az egyesület tagjai számára a mézeskalácssütés is, így idén sok asztalra került saját díszítésű sütemény.

– Rendkívüli esemény volt egyesületünk éltében a Székelyföldi Betlehemesek Találkozója és a Mikulásjárás is, amelyben társszervezők lehettünk, ami az adventi várakozást megkoronázta – hangsúlyozta Bartók Enikő, és örömmel nyugtázta, hogy tevékenységeikkel sikerült visszacsalogatni a mosolyt az emberek arcára, az örömet a szemekbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük