Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fókuszban a Fotóbiennálé

Lezárult a jelentkezés a III. Székelyföldi Fotóbiennáléra. A második kiadásához képest a pályázók száma a kétszeresére nőtt: 17 országból összesen 283 személy 1516 pályaművet küldött be. A zsűrinek nem lesz könnyű dolga, ugyanis a 100 legjobb fényképet kell kiválasztania.

A versenyre bejutó képek kiállítása 2017. október 14-én 19 órától nyílik meg Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központ harmadik emeleti kiállítótermében, és november 5-ig tekinthető meg. Emellett a szervezők egyéb programokkal is várják a közönséget, nem csak a szakmabelieket, hanem a fényképészet iránt érdeklődőket is.

Eifert János kiállítása már október 13-án 17 órától megnyílik a Lábas Házban. A háromnapos rendezvény második napját a három főmeghívott: Eifert János fotóművész, Eberhard Schuy reklám- és ipari fotós, valamint Răzvan Voiculescu fotográfus előadásai indítják. A prezentációkat követően az előzetesen regisztrálók rögtön bele is vághatnak a gyakorlatba, ugyanis az előadók gasztro- és mozgásfotózás témakörökben kétnapos műhelymunkákat indítanak. Mindezek után 15 órától Sepsiszentgyörgy főtere kiállítótérré alakul át, hiszen kezdetét veszi az I. Székelyföldi Fotóklubok Szemléje. A több mind száz fényképből álló kiállítást november 9-ig tekintheti meg a nagyérdemű.

A rendezvény főtámogatója, a Canon jóvoltából ingyenes termékkipróbálás és előzetes regisztrációt igénylő, ingyenes fényképezőgép-szerviz is bővíti a rendezvény kínálatát. Mindez szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között érhető el. A III. Székelyföldi Fotóbiennálé alkalmából október 13–15. között bárki lencsevégre kaphatja Sepsiszentgyörgyöt.

(sajtóközlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük