Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Flamenco az őshazából

Flamenco az őshazából Kultúra

Amint beszámoltunk, a három­évente megrendezésre kerülő REFLEX Fesztivál negyedik kiadása májusban esedékes Sepsiszentgyörgyön, és jó hír, hogy itt lesz Farruquito, a flamenco táncok őshazájának legkiemelkedőbb képviselője is.

Juan Manuel Fernández Montoya, azaz Farruquito családjában a flamenco generációs örökségnek számít. Apja flamenco énekes, anyja flamenco táncosnő, és mindannyian azt az egyedi stílust viszik tovább, amelyet Farruquito nagyapja, Farucco fejlesztett ki. Tizenöt éves korában hozta létre első előadását, amelyben a nézők egy új dimenzióba lépett táncossal találkozhattak, aki képes volt tradicionális tudását saját innovatív zsenialitásával és önálló művészi koncepciójával ötvözni. Az előadás azonnali sikert aratott, így Farruquito világkörüli útra indulhatott, amelyet azóta is jár.
Hitvallása szerint a flamenco az ének, gitár és tánc elegyítése a teljes szabadsággal, a körkörös kommunikáció művészete, egy összejövetel, amelyen az élet markáns eseményeinek nyers, érzéki megünneplésére kerül sor. Az Improvisao a REFLEX4 nyitóelőadása, amelyet május 4-én 19 órától a nagyteremben láthat a közönség.
Jegyeket a központi jegyirodában, illetve online a www.biletmaster.ro weboldalon válthatnak. A jegyiroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra, pénteken 10-14 óra között. Bővebb információk a www.reflexfest.ro oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük