Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Finn alkotás nyerte a marosvásárhelyi Alter-Native rövidfilmfesztivál fődíját

Finn alkotás nyerte a marosvásárhelyi Alter-Native rövidfilmfesztivál fődíját Kultúra

A finnországi Anna Paavilainen Két test a tengerparton című filmje nyerte a marosvásárhelyi 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját, amelyet a Maros megyei önkormányzat ajánlott fel – közölték hétfőn a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanez a film nyerte a diákzsűri díját, valamint az Aáry Tamás Lajos oktatási ombudsman által felajánlott Töltőtoll díjat.

A legjobb diákfilmnek járó Simó Sándor-emlékdíjjal tüntették ki a magyarországi Horesnyi Mátét a Jacques ámokfutása, avagy mikor veszítjük el bizalmunkat önmagunkkal szemben? című munkáért.

A legjobb rendezésért járó Marosvásárhely város díját az oroszországi Marija Edemszkaja kapta A nullás út című filmért.     A legjobb animációs filmnek járó díjat, amelyet a román Nemzeti Kulturális Alap ajánlott fel, a spanyolországi Izibene Onederrának ítélte a zsűri a Lursaguak. Életképek című filmért.

Románia legrégibb filmes seregszemléjének számító, vasárnap véget ért fesztivál szervezői korábban közölték, hogy a versenyprogramba 49 kisfilmet válogattak be 1100 rövidfilm közül, amelyek 74 országból érkeztek. A rövidfilmek mellett a 2018-as és a 2019-as év legsikeresebb román és magyar játékfilmjeit is megtekinthette a közönség.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük