Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Filmcsemegék három napig

Filmcsemegék három napig Kultúra

A héten Sepsiszentgyörgyre érkezik a TIFF Karaván. Háromestés, szabadtéri, ingyenes filmvetítésre kerül sor szeptember 25–27. között, minden este 20.30-tól a főtéren, rossz idő esetén a Kónya Ádám Művelődési Házban.

Szeptember 25-én, szerda este az 5 César-díjjal méltatott Viszontlátásra odafönt (Au revoir là-haut) című filmmel indul a vetítéssorozat. A Pierre Lemaitre azonos című regénye ihlette tragikomikus történet oly formán bontakozik ki, hogy emlékeztesse a nézőt arra, hogy a háború abszurditásának témája mindig időszerű marad.
A filmestek a Breaking News című játékfilmmel (r. Iulia Rugină) folytatódik. Főszerepben Andi Vasluianut láthatja a közönség a drámában, amelyben egy újságírót arra köteleznek, hogy tragikus módon elhunyt operatőréről in memoriam riportot készítsen.
A vetítések utolsó estéjén a közönség a Szelidítetlen Románia (România neîmblânzită, r. Tom Barton Humphreys) című dokumentumfilmet tekintheti meg, amely új nézettségi rekordokat döntött a hazai mozikban. A film együttműködésben készült a brit Off the Fence-szel, narrátora Victor Rebengiuc. A Románia vadonjának szépségét bemutató egyedi produkciót egy teljes évig forgatták az alkotók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük