Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fiatal rendezők miniévada a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban

Fiatal rendezők miniévada a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban Kultúra

Fiatal rendezők miniévadának ad otthont a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, amely kiemelt figyelemmel követi a pályakezdő színházi alkotók tevékenységét – közölte hétfőn az erdélyi teátrum.

Hirdetés
Hirdetés

Emlékeztetettek, hogy a fiatal alkotók közül többeknek lehetőséget biztosítottak a megmutatkozásra. Ebbe a több éve tartó folyamatba illeszkedik a szeptember 16. és 20. között zajló rendezői miniévad, amely során a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem pályakezdő rendezői mutatkoznak be a sepsiszentgyörgyi közönségnek.     

A sorozat részeként három Shakespeare-drámát és O. Horváth Sára Életigen című kortárs darabját láthatják a nézők. Az előadásokat Bocsárdi László rendezői osztályának végzős hallgatói készítették.     

Az Életigen című előadást Kiliti Krisztián rendezte a múlt évad végén. William Shakespeare Lear király című drámáját Juraszek Zsuzsanna jegyezte rendezőként, az angol drámaíró Macbeth című tragédiáját Demeter Mark-Cristopher állította színpadra, az Ahogy tetszik című darabot Szilvay Máté rendezte.     

Az előadások szereplői a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész és koreográfia szakos hallgatói.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük