Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fesztivál és esztena

Fesztivál és esztena Kultúra

Igazi gasztronómiai különlegességek, minőségi termékek, helyi ízek kavalkádja, családi programok sokasága és koncertek várják az érdeklődőket a hétvégén, Sepsiszentgyörgy központjában zajló I. Transylvanian BBQ Festival és AgroFeszten.

Az esemény június 8-án, pénteken veszi kezdetét 14 órától, amikor bárki belekóstolhat a barbecue-készítés fortélyaiba az Indivino Wine&BBQ bárban Falvai János és Horváth Zsolt séfek vezetésével megtartott bemutatón, majd 17 órától a főtéri színpadon a Román Csendőrség fúvószenekarának előadását hallgathatják meg az érdeklődők, az esti órákban pedig a Manó&Friends, valamint az elektro-folk zenét játszó magyarországi Holdviola zenekar ad koncertet.
Szombaton a fesztivál egyik kiemelt pillanatának, az idén 50 éves sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola év végi ünnepi műsorának lehetnek részesei a kikapcsolódni vágyók. A jeles évforduló tiszteletére színes programmal készül az intézmény. Tüzes Csilla tanítványai jazzbalett programmal rukkolnak elő, míg Éltes Áron, Kelemen Szilárd, Könczei Csaba, Gáspár Csaba, Ráduly Zsófia, Ticușan János, Musáth Gyula diákjai számos hangszert szólaltatnak meg, valamint színpadra lépnek Szilágyi Herbert-Zsolt ének szakos tanítványai is. Külön színfoltot jelentenek a Rodica Boieru, Daniel Neagoe által felkészített gyerekek, akik román néptáncokat mutatnak be, de fellép az intézmény két zenekara, a Lunar Acoustic és a SPAM! is.
Ezt követően 17 órától kezdetét veszi a BBQ-verseny, a csapatok nekilátnak a több órás megmérettetésnek. 18 órától a színpadon fellép a Moldovai Köztársaságból érkező VATRA-néptáncegyüttes, 20 órától a blues és rockzenét játszó kézdivásárhelyi Exit Rock Band zenekar, a programot pedig 21 órától a román popzene egyik sztárja, Anda Adam zárja koncertjével.
Vasárnap családi rendezvényre várják a kicsiket és nagyokat az AgroSic Közösségek Közti Társulás által rendezett AgroFeszten. Az elmúlt két év nagy sikerű eseményei nyomán – az étfalvi fúvószenekar felvonulását és a negyedik alkalommal megszervezett Veterán Mezőgazdászok Találkozóját követően – idén is egész napos programokkal várják az állatbarátokat. Lesz állatsimogató, az érdeklődők megismerhetik, milyen az élet az esztenán, betekintést nyerhetnek a juhsajtkészítés fortélyaiba, megtudhatják, hogyan történik a szarvasmarha gondozása, a gyerekek kipróbálhatják a traktorvezetést, de tehénfejési módokat is bemutatnak, és lesz tejkóstoló, valamint kutyás ügyességi bemutató is. A délutáni órákban sor kerül a kicsik által a Kedvenc háziállatom rajzversenyre beküldött pályamunkák díjazására.
A vasárnap esti szórakoztató műsorok között szerepel a Mesehetes zenekar koncertje, 19:30 és 20 óra között az I. Transylvanian BBQ verseny díjazása, a programsorozat a Koszika & The HotShots zenekar koncertjével ér véget.

Tamás Sándor megyetanácselnök elmondta, Székelyföld az elmúlt években egyre vonzóbb turisztikai központtá alakult annak köszönhetően, hogy a térséget hazai és nemzetközi szinten is intenzíven népszerűsítették, illetve helyi értékeket, hagyományokat hordozó rendezvényeket szerveztek. „Ilyen esemény a hétvégi barbeque-fesztivál is, amely remek lehetőséget ad arra, hogy a helyi alapanyagok felhasználásával újfajta ízvilággal ismerkedjünk meg, valamint újszerű értelmezést adjunk akár vaddisznó- és medvehúsból elkészített ételeknek is, ugyanis a csapatok a csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy mellett a meglepetés kategóriában a nálunk vadon élő állatok húsából is készítenek ínyencségeket, amelyet az Abies Hunting Kft. biztosít” – emelte ki az elnök.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 8., 10:29
    ÉRTÉKELÉS: 1

    az esti órákban pedig a Manó&Friends, … Holdviola zenekar koncertezik. De mikor pontosabban ? Sikerült kinyomoznom a Holdviola 21,00 kor konceretezik.

  • User
    Dátum: 2018. június 9., 6:10
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ajanlom a szervezok figyelmebe , hogy sushi fesztivalt is rendezhetnenek! Helyi alapanyagokbol , igazi szekely falatok! Hogy meg eredetibb legyen , palcika helyett , dolgos szekely kezzel lenne kotelezo fogyasztani….