Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fergeteges műsort adtak

Fergeteges műsort adtak Kultúra

Második alkalommal szervezték meg a Táncoló Székelyföld elnevezésű eseménysorozatot a kilencedik Székelyföld Napokon belül. Ennek egyik állomása Kézdivásárhely volt, ahol vasárnap két néptáncegyüttes tartott fergeteges előadást.

A Hagyományok Háza több mint egy tucat székelyföldi települést vont be a Táncoló Székelyföld eseménysorozatba, melynek keretében Kovászna, Hargita és Maros megyék négy vagy öt településén vendég és helyi néptáncegyüttesek találkoznak, majd közös összeállítással lépnek fel. A különböző vidékeket kiváló amatőr, javarészt szintén székelyföldi táncegyüttesek keresik fel a rendezvény alatt, így a céhes városban egy brassói és egy megyeszékhelyi tánccsoport lépett fel.
Az eseményt Virág Endre, a fellépő megyeszékhelyi Szászlábú néptáncegyüttes vezetője konferálta. Az általa vezetett csoport mellett a brassói Sirülő néptánccsoport lépett szerre a színpadra, különböző vidékek – sárpataki, szilágysági, kalotaszegi, méhkeréki, válaszúti, vajdaszentiványi – táncait adva elő. A látványos, szépen koreografált előadásokhoz a talpalávalót a Harai banda húzta, kiegészülve Szilágyi Lászlóval a Heveder zenekarból. Az előadások szüneteiben Balázs Gergő népdalokat énekelt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük