Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feltárni a láthatatlant

Feltárni a láthatatlant Kultúra

Az egymásra torlódó kulturális események ellenére sokan tisztelték meg jelenlétükkel Nicu Barb festőművész kiállításának a megnyitóját pénteken délután a Lábas Házban.

Jó barátként üdvözölte a fiatal alkotót Vécsi-Nagy Zoltán, a kiállítást megszervező Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) vezetője, majd átadta a szót Hosszú Zoltán képzőművésznek, aki kollégája életútjának tömör ismertetése után szakszerűn, de saját benyomásain átszűrve elemezte a közszemlére helyezett festményeket. Nicu Barb 1979-ben született Brassóban, 2009-ben diplomázott a jászvásári George Enescu Művészeti Egyetem festészet szakán. Ugyanitt szerzett mesteri címet 2014-ben, majd Erasmus-ösztöndíjasként Bilbaóban folytatta tanulmányait.

Hirdetés
Hirdetés

„Valamennyi alkotása „egy kis önmagában létező univerzum, mikrokozmosz, ami mind egy-egy kísérlet, egy lehetőség megmagyarázni és megmutatni a láthatatlant, a megfoghatatlan gondolatot. Ezáltal rávilágít arra a tényre is, hogy gondolataink által ismerjük meg a világot úgy, hogy közben a gondolataink visszatükröződése, visszhangja révén mi magunk is cselekvő alakítóivá válunk mindannak, amit valóságként élünk meg” – fogalmazott Hosszú Zoltán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük