Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felragyoghat szerencsecsillaguk

Szombaton 16 órától a United by Music Románia Alapítvány az Írisz Házban tartja zenei tehetségkutatójának szentgyörgyi válogatását a Kovászna, Hargita és Brassó megyei fogyatékkal élő, zenében tehetséges fiatalok számára.

A tavaly kiválasztott fiatalokból alakult, szentgyörgyi United by Music együttes tagjai már rengeteg munkán vannak túl, mentoraiknak köszönhetően látványosan fejlődtek, szereplésük segít a közvéleménynek hozzászokni ahhoz, hogy a zene mindenkié és a zenei tehetség a fogyatékkal élőkben is ott bujkálhat.

Szombaton a Márk Attila zeneszerzőből, dr. Alina Nauncef és dr. Filip Ignác egyetemi zeneoktatókból, Visky Péter zenészből és Péter Csaba zongoratanárból álló zsűri előtt összesen 15 csíkszeredai, brassói, gyergyószentmiklósi, baróti, oltszemi és szentgyörgyi fiatal lép fel, egyikük kivételével mind a könnyűzenei műfajt képviselő magyar énekesek.

A jelentkezők meghallgatása közben Lingurar Ștefan Cosmin és Borzos Beatrice tavalyi döntősök és mentoráltak fognak énekelni, illetve míg a versenyzők a zsűri döntésére várnak, a Tanulók Háza égisze alatt működő The Lads zenekar szórakoztatja a közönséget. A zenekar mentora Tinca Teddy. Az esemény nyilvános, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

A február közepén Kolozsváron megtartott, illetve a szombati meghallgatáson továbbjutók március 7-én a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében délután 15 órakor lépnek fel a nagyközönség előtt.

A döntő fődíja egy 10 napos hollandiai kirándulás, de a legjobbaknak a Popas Production jóvoltából lehetőségük lesz profi hangfelvételek elkészítésére is. Az esemény partnerei a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgy és az Írisz Ház. Főtámogatók: az Amigo Üzletlánc és a Sound Stúdió.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük