Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fedik a házikókat

Fedik a házikókat Kultúra

Gőzerővel folynak az előkészületek a megye legnagyobb gyerekeknek szánt nyári egyházi megnyilvánulására: a sepsiszentgyörgyi Krisztus király templom evangelizációs hetére. Bár még van pár nap a kezdésig, az önkéntesek már hétfőn hozzáláttak az előkészületekhez a templom udvarán.

Elsőként a házikóknak a befödése folyt, amelyek alatt a gyerekcsoportok folytatják tevékenységüket. Ez sem kis dolog, hogyha azt számítjuk, hogy a legszerényebb becslések szerint sem fordulhat elő, hogy az augusztus 13–19. között sorra kerülő eseménynek ne legyen legalább hatszáz résztvevője.
– Mi idén sem akarunk nagy dolgot. Csak azt szeretnénk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat Isten közelségében, a templomban, egymás társaságában, játsszanak, tanuljanak, egyenek, ismerkedjenek egymással és a világgal – vázolta az „egyszerű” programot Dávid György plébános.
A foglalkozásokat hétfőtől minden nap 10 és 16 óra között tartják, szombatra kirándulást szerveznek. A nap tízóraival indul, és a résztvevők minden nap kapnak ebédet is. Mindezért fizetni sem kell, akik támogatni szeretnék az akciót, elhelyezhetik adományaikat a templom perselyében, vagy beadhatják az irodába. A táborba azokat a gyerekeket várják, akik már elvégezték a kiscsoportot, de még nem hatodik osztályosok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük