Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fapados Kultúr Café

Fapados Kultúr Café Kovászna megye

Vannak még bajok: innen, a színpad sarkából hiányzik egy pianínó, s az a kép sincs vízmértékben, ott a falon, sorolta a hiányosságokat Zakariás Zalán, a sepsiszentgyörgyi Fapados Kultúr Café vezetője. A névválasztás nem véletlenszerű, a pénteken nyílt intézmény több akar lenni „egyszerű” kávézónál.

Hirdetés
Hirdetés

A Csíki és a Templom utca sarkán, az Amőba Alapítvány épületének földszintjén tartott családias hangulatú megnyitón elhangzott: itt mindenfélefajta művészet elfér.

– Minden hétfőn élőzene lesz, a legkülönbözőbb műfajokból; kedden a színházé lesz a főszerep, de nem csak előadások, hanem felolvasások, műhelymunkák, vagy akár beszélgetések is lesznek; szerda „szabad”, ezen felváltva képviselteti magát a képzőművészet, a vers, az irodalom, könyvbemutatókat tartanak; csütörtökön az electro hit nevű akció lesz, ami szülők és gyerekek együttbulizását jelenti – sorolta a várható tematikus napokat Zakariás Zalán.

Kifejtette: pénteken, szombaton és vasárnap „nem biztos, hogy nyitva akarnak tartani”, mert egyáltalán nem céljuk konkurenciába szállni a város szórakozóhelyeivel. 

– Egy olyan közösségi teret akarunk létrehozni, amely képes átadni a színházművészet gondolatiságát, esztétikai értékeit annak intézményen belüli kötöttségei nélkül – mondta Bereczki Ági dramaturg.

A Fapados alkotócsoport tagja hozzátette: a kávézó önálló évadtervvel fog működni, többek között Williams, Pirandello, Strindberg, Mrozek, McDermottroe, Vișniec szövegeit fogják feldolgozni, de saját ötleteik alapján is dolgoznak. 

Simon Gábor, a kávét szállító nagyváradi cég képviselője megkérdőjelezte, hogy a kereskedelemben kapható kávék „alkalmasak emberi fogyasztásra”, és azt mondta: „veszélyes” a Fapadosba betérni, mert aki ezt a kávét megkóstolja, „többet nem tud mást inni”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük