Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FALUNAPOK

FALUNAPOK Kultúra

Ika-vári néptáncfesztivál

 Hétvégén zajlik Csernátonban az Ika-vári néptáncfesztivál, amelyen Kovászna és Hargita megyei, valamint szórványban élő magyar tánccsoportok vesznek részt: összesen 19 táncegyüttes, azaz 350 táncos és népzenész. A szórványban élő csoportok július 21-én, péntek este érkeznek a községbe, szombaton közös munka, ismerkedés zajlik. Vasárnap a tánccsoportok közös gálájára, a Csernátoni Dalcsoport előadására, valamint bemutatóval egybekötött kézműves vásárra, néprajzi kiállításra és játszóházra várják az érdeklődőket. A műsor táncházzal ér véget a résztvevő zenészek és együttesek, valamint a közönség részvételével. A teljes vasárnapi program: 11 órától ünnepi istentisztelet a felsőcsernátoni református templomban; 12 órától játszóház megnyitása; csernátoni népi alkotók kiállítása és kézműves-foglalkozások; 15 órától ünnepélyes megnyitó; 15.30-tól a fellépő csoportok előadásai; 20 órától táncház.

Ozsdolai falunapok

Hétvégén Ozsdola is ünnepel: szombaton 10 órától minifoci-bajnokság kezdődik, amit 12 órától airsoft-bemutató követ, 17.45-től tartják az ünnepi megnyitót, 18 órától a kézdivásárhelyi fúvószenekar és mazsorettcsoport lép fel. 19 órától az Exit Rock Band élő koncertje, 21 órától Felszegi Annamari áll színpadra, 22 órától az Insect együttessel lehet bulizni. Vasárnap 12 órától ismét airsoft-bemutató, 15 órától versenyek kezdődnek, 17 órától a helyi iskola alsó tagozatos tanulóinak műsorát láthatják, utánuk a kovásznai III. osztályosok lépnek fel. 19 órától a Retro Roll koncertje következik, 21 órától Jocó Jr., 22 órától Magyar Rózsa szórakoztatja a közönséget, végül 23 órától tűzijáték zárja a falunapokat

XX. Illés Napok

 Július 22–23-án idén immár huszadik alkalommal szervezik meg az Illés Napokat Sepsiillyefalván. Szombaton délelőtt 11 órától az óvodakertben gyermekek ügyességi versenyét, este fél kilenctől a kultúrházban a Bicebóca Gyermek és Já(t)cint Ifjúsági Színjátszó Csoport előadását követhetik végig az érdeklődők, illetve 22 órától ugyanitt bált tartanak. Vasárnap 11 órai kezdettel a református templomban ökumenikus istentisztelet, 13 órától az uzoni Atlantisz fúvószenekar a templomkertben, majd a szabadtéri színpadon koncertezik. 14 óra 15 perctől az illyefalvi óvodások modern tánca, 14.45-kor Zenerege gyerekdalok, négy órától a helyi óvodások népi gyermekjátékokkal. Fél öttől a koncerteké a főszerep, itt lesz a Retro Roll, Zöldi Lara, Szőcs Renáta, illetve a fél kilenctől díjátadás és tombolahúzás, ezután az Exit Rock Band léphet színpadra. Vasárnap 10 órai kezdettel zajlik az első Illés Vándorkupáért kiírt kispályás labdarúgó-bajnokság.

Ojtozi falunap

Vasárnap tartják, a programot lásd tegnapi lapszámunkban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük