Felhívás!

Falunapok, íjászverseny és reneszánsz kastélynapok

Falunapok, íjászverseny és reneszánsz kastélynapok Kultúra

Augusztus első hétvégéjén, péntektől vasárnapig második alkalommal szerveznek reneszánsz kastélynapokat a miklósvári Kálnoky-kastélynál.

A Kálnoky Alapítványhoz köthető esemény idén is a letűnt korok jellegzetességeit hozza családközelbe, hiszen a gyermekeknek szóló programok mellett, akik kézműves-tevékenységekkel, pónilovas szekerezéssel és lovaglással, valamint játékos kincskereséssel tölthetik idejüket a kastélyban, valamint a szép, hangulatos kastélyparkban, a szülőket is várják a szervezők: ők tudományos előadásokat, koncerteket hallgathatnak meg. A kastélynapokig azonban a most következő hétvége is eseménydúsnak ígérkezik Erdővidéken: szombat–vasárnap Köpecen falunapokat tartanak. A Köpecért Egyesület és a Köpeci Református Egyházközség szervezte ünnep szombaton 9 órakor a Csala kürtje fúvószenekar felvonulásával kezdődik a templomkertben. Az ünnepi megnyitót a focipályán tartják, ahol ügyességi versenyek követik egymást. Este bál lesz a kultúrotthonban. Vasárnap a 11 órás istentisztelet után szabadtéri programokkal várják a település lakóit: fellép a helyi református dalárda, a néptánccsoport, a mazsorettek, a baróti Syncron Tánccsoport, lesz Deep Height- és 4S Street-koncert, valamint főzőverseny is.

Július 21-én, vasárnap a baróti Rika Sporthorgász Egyesület jótékonysági horgászatot szervez a Barót melletti Pumpaházi-tónál. A jelentkezési díjakból befolyt összeget a horgászok a sepsiszentgyörgyi Életmentő Kupakok Egyesületnek ajánlották fel, mely egyesület a beteg és hátrányos helyzetű gyermekek érdekében tevékenykedik. A helyszínen további adományozásra is lesz lehetőség, mind a horgászok, mind más érdeklődök részéről.

Szombaton erdővidéki hagyományőrző íjászok a Felsőrákos melletti volt külszíni bánya helyén szervezik a Rika-kupa elnevezésű íjászversenyt, mely része a Hét vár néven rendezett Erdély-szintű versenynek. Az egyébként kétnapos rendezvény helyszínén sátorozási lehetőség is lesz, az érdeklődők az íjászat mellett őseink más hagyományaival is ismerkedhetnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.