Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fájó igazságok

Fájó igazságok Kultúra

Kedd délben, a sepsiszentgyörgyi Sugás kerthelyiségben, szűk baráti társaságban, családias hangulatban mutatta be legújabb, a baróti Tortoma Kiadónál Haragos harangok címmel megjelent verseskötetét lapunk főmunkatársa, Czegő Zoltán költő, író.

Czegő Zoltán a maga mögött hagyott 82 esztendő és az Isten által nyakába akasztott magyar sorsa tapasztalatainak birtokában fogalmazza meg ébresztőnek szánt súlyos és fájó igazságait, valamint mutat rá fennmaradásunk feltételeire a 2018 novembere és 2020 májusa közötti időszakban született verseiben. „Fájóbb itt barátot lelni, mint ellenségeket.” „Idegen szemetel vénséges templomainkba!/ Bőgnek megalázott, haragos harangok.” „Ökölbe szorul a Kárpátokban minden.” „Eltelt az ideje hallgatag harangnak” – íme, néhány csontig sajduló megállapítás a címadó verséből, amelynek utolsó soraiban azonban mégis csak felcsillan és messzire világít a remény: „Átfogni tudok egy csodás országot,/ amelyet ébresztve s altatva bejárok.”

Hirdetés
Hirdetés

A meglett korban lévő, de fizikailag és szellemileg egyaránt friss alkotón immár a 33. könyve megjelenése alkalmából eluralkodott hangulatot hűen érzékeltette az általa eldúdolt, Az hol én elmegyek kezdetű székely népdal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük