Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évet értékelt az Osonó

Évet értékelt az Osonó Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely 2018-ban 316.928 lejből gazdálkodott, 72 előadást tartott, és 172 kulturális–oktatási–szociális eseményt hozott létre közel 10 ezer résztvevő számára – derül ki az önfenntartóként működő társulat év végi jelenté­sé­ből.

Az összeg nagyjából fele-fele arányban származik külföldi és belföldi forrásokból, pályázatokon nyert támogatásokból, illetve a határon túl tartott és hazai előadások bevételéből. Az elmúlt évben megerősödött a társulat jelenléte Budapesten, amelyet 2019-ben még stabilabbá szeretnének tenni.
2018-ban a 72 előadás mellett a társulat 61 interaktív közönségtalálkozót és egy színházfesztivált szervezett, valamint 95 műhelyfoglalkozás és 5 drámatábor által adott teret a fiatalok és felnőttek képzésének.

A társulat, amely tevékenységének 58 százaléka romániai városokban, 36 százaléka külföldön és 6 százaléka Sepsiszentgyörgyön zajlott, jól együttműködött a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával, amellyel közösen szervez két tábort, de sikeresen dolgozott együtt a Plugor Sándor Művészeti Líceummal is, amelynek drámatagozatos diákjai több oktatási projektben és szakmai gyakorlaton vettek részt annak köszönhetően, hogy a színházműhely Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont minősítéssel rendelkezik.

Hirdetés
Hirdetés

2018-ban Budapesten, a Bakelit Multi Art Centerrel partnerségben hosszú távú stratégiát dolgoztak ki, az előadások mellett, a társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár rendszeresen tartottak szakmai, önismereti és csapatépítő műhelyfoglalkozásokat fiatalok és pedagógusok számára.
Romániában az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával számos iskolába látogatott el az Osonó, a Román Kulturális Alap támogatásával pedig három nagy turnén is részt vett a társulat.

2019-ben főként a budapesti és a nemzetközi projektekre összpontosítanak, és tevékenységüket továbbra is három kulcsszóra építik: színház, oktatás és szociális projektek – derül ki a jelentésből.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük