Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évadzáró Kovásznán

Évadzáró Kovásznán Kultúra

Július 10-én, hétfőn 17 órától közösen tartja évadzáró rendezvényét a kovásznai Fábián Ernő Népfőiskola és az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub. Mindkét szervezet a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület égisze alatt működik.

A városi művelődési ház Ignácz Rózsa-termében megtartandó eseményre Mandics György József Attila-díjas költőt, írót, újságírót, esszéírót, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetettjét is meghívták, aki legújabb Hétfolyó, hétcsillag – a rováskrónika legősibb rétege című könyvének bemutatója kapcsán igazít el a rovásírás rejtelmeiben. Házigazda Szabó Levente. A könyvbemutatót követően oldottabb hangulatban, szeretetvendégséggel szeretnék viszonozni az idei évad tevékenységei iránt mutatott érdeklődést és támogatást.

Hirdetés
Hirdetés

A kovásznaiak azonban addig sem maradnak kultúra nélkül, ugyanis július 7-én, pénteken 18 órától a kovásznai Szent István király római katolikus templomban a helyi Pastorala kamarakórus és a szigetvári Tinódi vegyeskar közti testvérkapcsolat-létesítés 20. évfordulója alkalmából két kórus közös jubileumi koncertet ad (karvezetők: Szántó Kinga és Vucskics Anett). Ugyanakkor a Kádárt László Képtárban augusztus 2-ig látogatható a 33. Csoma-napok keretében megnyílt, Idő… kapu a múltba, kapu a jövőbe című Csoma-tárlat. A kiállításon megtekinthetők a szakmai zsűri ( Kányádi Iréne művészettörténész, Ütő Gusztáv képzőművész és Berze Imre szobrászművész) által Kőrösi Csoma Sándor- és Szentimrei Judit-díjban részesített alkotások. Nyitva tartás keddtől péntekig 9-16, szombaton 10-14 óra között,  belépő: 4 lej felnőttek, 2 lej diákok és nyugdíjasok számára.

Címlapfotó: az évadzáró rendezvény plakátja

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük