Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évadzáró előadás a Tamási Áron Színházban

A Tamási Áron Színház Maria Wojtyszko Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadásával zárja a 2018/2019-es évadot június 19-én 19 órától a színház Nagytermében. Az előadás a sepsiszentgyörgyi társulat és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteris színészhallgatóinak koprodukciója.

Hirdetés
Hirdetés

Bocsárdi László sepsiszentgyörgyi rendezése Wojtyszko kortárs lengyel darabjának a magyar ősbemutatója. A tizenhárom éves kamasz szemszögéből láttatott groteszk családtörténetben Schultz néni szerepét Tóth Eszter Nikolett egyetemi hallgató helyett a sepsiszentgyörgyi társulat színésznője, Szalma Hajnalka veszi át. Nagy B. Sándor kritikája szerint „(…) Wojtyszko darabja emberközeli, valóságközeli, és egyértelműen róluk szól: a mai fiatalokról. Ezért inkább az a tendencia érződött az előadásban, hogy elidegenítsék, megemeljék a szöveget, a művészet eszközeivel egy kissé elrajzolttá tegyék azt a kegyetlenül realista képet, amit a szerző elénk tár (…)”.

Az előadásban a tizenhárom éves Sam főszerepében Erdei Gábort láthatjuk, aki az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón elnyerte el a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Radu Afrim Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadásában nyújtott alakításáért.

A kortárs lengyel drámairodalom egyik legfrissebb darabját a Tamási Áron Színház legközelebb a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiváljának keretén belül játssza június 28-án, pénteken, a Művészetek Házában.  

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük