Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Érzékiség és bölcselet

Érzékiség és bölcselet Kultúra

Marosvásárhelyen bontakozott ki, ma Magyarországon él, pénteken Szentgyörgyön nyílt kiállítása az EMŰK-ben: Dienes Attila szobrászművész sajátos műveire nagyon sokan voltak kíváncsiak.
Fontos szerepet töltött be a MAMŰ-csoport (Marosvásárhelyi Műhely Alkotókör) életében, új szemléletet hozott a csoportba, hidat alkotván a fiatalabb nemzedék felé – mondta bevezetésképpen Vécsi Nagy Zoltán. Nem a hagyományos témákat dolgozta fel, autonóm művészetet művelt. Muladi Brigitta szentendrei művészettörténész méltatásában a racionalitás, tudatosság, illetve intuíció és ösztönösség összefonódását emelte ki Dienes műveiben, aki „munka közben nem veti el a szenvedélyesen, spontán érkező impulzív késztetéseit, de keresi a rendszert, a szabályszerűségeket, a világot mozgató természeti törvényeket.”
Egyetértünk Muladi Brigitta kijelentésével, mely szerint üdítő belecsöppenni a digitális világból ebbe a közegbe, a tárlatra, ahol minden részlet meg van formálva, és ahol az erotikától a mítoszokig, a metafizikától a genetikáig több univerzumba is bepillantást nyerhetünk Dienes Attila szobrai által. A kiállítás április 6-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük