Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékek nyomában

Értékek nyomában Kultúra

A Kónya Ádám Művelődési Házban Sepsiszentgyörgyi értékek címmel pénteken nyílt meg a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetség tagjainak csoportos képzőművészeti kiállítása. Az érdeklődőket házigazdaként köszöntő Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervezőtől megtudhattuk, hogy az eseményt a Szent György Napokra tervezték, azonban a koronavírus-járvány meghiúsította szándékukat.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt évekhez hasonlóan a műveknek egy megadott témához kellett kapcsolódniuk, amely ezúttal a város értékeire vonatkozott. Így elkerülhetetlenné vált, hogy több alkotásról is ugyanaz köszönjön vissza, de a méltatásukra felkért dr. Péter Sándor szerint ez növeli a kiállítás értékét, mert mindenikük más-más szemléletmódot tükröz. Azt viszont hiányosságnak tekinti, hogy a figyelem csupán 3-4 emblematikus épületre terjed ki, hiszen Sepsiszentgyörgy jelenleg ennél jóval többel rendelkezik. Ugyanakkor az értékek közé sorolandók a valamilyen téren kimagasló eredményt felmutató személyek, kivételes emberek, a város lakossága, illetve az itt élők egyes tulajdonságai is. Például a jó értelemben vett székely makacsság.

A tárlatmegnyitó nagy hiányzója a szövetség néhai tagja, a földi létből nemrég távozott Deák Károly volt, akire a jelenlévők felállva, néma főhajtással emlékeztek.

Végezetül Fábián Gizella, Petőfi Sándor Tisza című versének az értelemszerű és érzelemdús elszavalásával az idős korosztály szellemi frissességéről tett tanúbizonyságot.   

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások