Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eredményes jutalomtábor

Múlt héten zajlott a népi mesterségek vetélkedőn remekelő háromszéki diákok jutalomtábora a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban. A tábor zárómozzanataként egy kisebb kiállítást nyitottak a részt vevő gyerekek tábor idején készített munkáiból.
A Kovászna Megyei Művelődési Központ tavaly megrendezett népi mesterségek vetélkedőjén a benevezett V–VIII. osztályos diákoknak egy általuk kiválasztott hagyományos mesterséget kellett átfogóan bemutatniuk. A dobogós csapatok közül a kisbaconiak a kovácsmesterséget, az erdőfülei csapat a szövés mesterségét, a lemhényi diákok pedig a kőfaragást mutatták be, jutalmuk részét képezte az az ötnapos tábor, amelynek múlt héten adott otthont a csernátoni Haszmann Pál Múzeum.
A hétfő és péntek között zajló rendezvény során a gyerekek különböző hagyományos mesterségekkel ismerkedhettek meg, próbálhatták ki azokat. A kézműves tevékenységek során Szabó Erzsébet a csuhézás, Haszmann Gabriella a bútorfestés, Gedő Szende a mézeskalács-díszítés, Dimény-Haszmann Orsolya pedig a nemezelés mesterségébe vezette be a gyerekeket. A tábor végeztével a diákok munkáit a múzeum udvarán felállított sátorban lehetett megtekinteni, ahol néhány háromszéki mester alkotását is kiállították.
Az esemény keretében Dimény Orsolya, a Haszmann Pál Múzeum vezetője bejelentette, hamarosan egy lakókocsiban berendezett bolt várja a vásárlókat. A múzeumkertben felállított mozgóbolt augusztus 6-án nyitja meg ajtaját a vásárlók előtt, a helyi népi mesterek minőségi, hagyományos módszerrel készített portékáit kínálva. A termékeket áruba bocsátás előtt szakértői vizsgálatnak vetik alá, így garantálják azok eredetiségét.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük