Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erdővidékiek Kolozsváron

Erdővidékiek Kolozsváron Kultúra

„Június 24-én, az esti órákban a Kolozsvári Állami Magyar Színház nézőtere erdővidéki tájszólástól volt hangos, ugyanis közel százötven bardoci, baróti, vargyasi, bibarcfalvi, köpeci és olaszteleki diák, illetve felnőtt vett részt a Légy jó mindhalálig musical évadzáró előadásán” – adta tudtunkra Demeter Zoltán baróti művelődésszervező.

Mint mondta, a közel háromórás, kétfelvonásos darab megtekintésére Benkő Levente, Kolozsvárra elszármazott baróti újságíró biztatta az erdővidékieket, akinek kislánya, Boróka az előadás egyik gyerekszereplője.

– A Légy jó mindhalálig című regényt Móricz Zsigmond kritikusai gyermekregénynek tartják, hol­ott ez a remekmű sokkal, de sokkal több annál: olyan társadalom rajz, amely máig sem veszített semmit időszerűségéből és mondanivalójából, és legalább annyi üzenetet fogalmaz meg a felnőttek, a tanárok, mint a gyermekek felé. Nyilas Misi közismert története ez alkalommal is hatással volt a nagyérdeműre, hiszen a végén a szipogó nézők állva tapsolták a nagyszerű teljesítményt nyújtó társulat tagjait. Élmény volt ez az előadás a javából! Köszönjük a lehetőséget! – összegezte beszámolóját Demeter.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük