Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Erdély dala

Erdély dala Kultúra

Egy hosszú út végére ért a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Erdély Dala verseny, mely telve volt izgalmakkal, örömteli pillanatokkal, fejlődéssel és nem utolsó sorban hét fantasztikus dallal, melyek közül bármelyik méltán nyerhette volna el az Erdély Dala címet.

Hirdetés
Hirdetés

2022-ben zsűritagok és a nézők úgy érezték, hogy a Szintaxis Lassú vonatok című dala az, amely leginkább az erdélyi fiatalok hangján szól, amelyben szerintük minden benne van, ami visszaadja azt a bizonyos „otthon lenni” életérzést, így ők nyerhették el az Erdély Dala címet, melyhez az elismerés mellett egy turnébusz, lemezkiadás, videoklip-gyártás, fesztivál fellépés is jár. A díjakat Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke, Bogya Anna és Szilágyi Dóra főszervezők adták át.

Egy hajszállal maradt le az első helyről a Csajod Ide tartozom című dala, a fiúk szintén megérdemlik a gratulációt, ahogyan a videoklip-gyártást és a hangszer utalványt is. A díjat Horváth Anna, RMSZD ügyvezető alelnök adta át.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Dreamflow állhatott, akik Itt boldog vagyok című dalukkal a MOL felajánlásából egy videoklip-gyártással gazdagodtak, a díjat Asztalos Botond, a MOL képviselője adta át.

Az EMKISZ különdíját, a Legszebb erdélyi magyar dal címet is a Dreamflow zenekar Itt boldog vagyok című dala nyerte el, melyet Tamás Csilla, az EMKISZ elnöke és Kovács Csilla rendezvényekért felelős alelnök adta át.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Erdély Dala verseny lehetőséget teremtett az itthoni feltörekvő zenészek számára, hogy megmutathassák tehetségüket az erdélyiek számára, hogy értéket teremthessenek, melyek hallatán bennünk is tudatosulhat, hogy mennyire csodálatos helyen élünk, egy olyan helyen, melynek jövője sok esetben a mi kezünkben van.

(közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük