Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Én is lehetek idevaló?

Én is lehetek idevaló? Kultúra

Az ENSZ közgyűlése 2012-ben nyilvánította március 21-ét a Down-kórosak világnapjává. Szentgyörgy főterén tegnap több tucatnyi egészséges fiatal közölte jelenlétével elfogadását azok iránt, akik viszont a helyszínen kitűzőként viselt felemás zoknival jelezték, hogy a világ sokszínű és abban ők, a Down-szindrómások (de más fogyatékkal élők is) követelik a helyüket.

A Diakónia Alapítvány által működtetett Írisz Ház szervezőként a maga foglalkoztatottjaival, köztük több Down-kóros felnőttel jelent meg a főtéri kőszínpadnál, de néhány osztály eljött a Puskás Tivadar Szakközépiskolából, a Református Kollégiumból, a Székely Mikó Kollégiumból, a Mikes Kelemen Líceumból és a speciális iskolából, többnyire azok, amelyekben egy-egy Down-kóros gyermek integráltan tanul.

Hirdetés
Hirdetés

A művészeti líceum diákjai és a Refsonor kórus zenével és énekkel működött közre a jó hangulat megteremtésében. A Honeybeast Idevaló című, sérült gyerekekről szóló slágerét közösen is elénekelték a téren jelenlévők, majd a Down-szindrómások osztálytársai vallottak arról, miért szeretik – merthogy valóban szeretik – az ünnepelteket: mert segítőkészek, jókedvűek, jószívűek és együttérzők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük