Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emlékek a Domokos-házban

Emlékek a Domokos-házban Kultúra

A multifunkcionális fotómúzeumot az országos helyreállítási tervének részeként alakítják ki a volt Domokos-házban, Marosvásárhelyen, és ez lesz az ország első fotográfiai múzeuma. A befektetés összege több mint tíz millió euró.

Többek között erről is egyeztetett Hegedüs Csilla, az európai alapok minisztériumának államtitkára hétfőn Maros megyében, ahol Péter Ferenccel, Maros Megye Tanácsának elnökével találkozott, a megye polgármestereinek, önkormányzati képviselőinek mutatta be az országos helyreállítási tervet, és az RMDSZ marosvásárhelyi frakciójával a pályázati lehetőségekről egyeztetett.

Hirdetés
Hirdetés

„A város fontos központtá válhat a romániai fotótörténet szempontjából, olyan multifunkcionális teret akarunk itt kialakítani, amely nagy hangsúlyt fektet az élményközpontúságra, a digitalizációra, és lehetőséget ad a különféle kiállításokra, bemutatókra, műhelyek és egy kutatóközpont működtetésére is” – részletezte Hegedüs Csilla.

Marosvásárhely nagyon gazdag történelemmel rendelkezik a fényképészet területén. A 19. század eleje óta több mint 120 fotóműhely működött, amelyek anyagát részben a Maros Megyei Múzeum gyűjteményei őrzik, beleértve az egykori Kantor stúdió adományait is.

Az európai alapok minisztériumának államtitkára Maros megyei polgármestereknek, alpolgármestereknek, kerületi elnököknek, tanácsosoknak és vállalkozóknak mutatta be az országos helyreállítási tervet.

„Ezeknek a bemutatóknak a célja, hogy önkormányzati vezetőink, vállalkozóink időben értesüljenek ezekről a lehetőségekről, és már most kezdjenek el tervezni, készülni, hogy akkor, amikor szeptemberben aláírjuk az országos helyreállítási tervet, ott legyünk a rajtvonalnál, és adjuk le azokat a pályázatokat, amelyek településeink fejlődéséhez, biztonságához, jólétéhez járulnak hozzá” – nyilatkozta az államtitkár.

– közlemény –

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük