Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elűzték a telet

Elűzték a telet Kultúra

A Guzsalyas Alapítvány, valamint a Gyermekek Palotája szervezésében húshagyókedden immár 21 alkalommal űzték el a telet Sepsiszentgyörgyön, és vele együtt minden rosszat, ami az elmúlt esztendő során megrontotta, illetve a következőben is megronthatja az életünket.

Benkő Éva mókamester vezényletével ezúttal is a Míves Ház elől indult a maszkurák serege, az igazi mulatságra azonban a színház előtti téren került sor. Volt itt kecskefejéstől és vásártól megkezdve a medvetáncoltatáson át egy magával nem bíró bika leütéséig minden, ami a tréfás jelenetsorba ilyenkor belefér.

Az igazi próbatétel azonban a Kovászna Megyei Vöröskereszt udvarára visszaérve következett. Itt ugyanis, miután a jövő biztosítása érdekében összeadták az ifjú párt, a pap elbúcsúztatta, és a falu asszonyai elsiratták a telet jelképező Illés, valamint Cserkész Isti szalmabábukat. Végül lángra lobbantották és elégették őket, a bika bőrével együtt, a gondjaitól ily módon megszabadult tömeg pedig örömtáncot ropott a máglyájuk körül. A jó hangulat megteremtéséhez a már felsoroltakon kívül a Folker együttes, valamint a Batyus, a Kincskeresők, a Kincsecskék, a Százlábú, a Százlábacskák és a Székely Mikó Kollégium táncosai járultak hozzá.

További fotók kapcsolódó galériánkban: itt

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük