Éltében és holtában is segít

Éltében és holtában is segít Kultúra

Lehet vitatkozni, lehet legyinteni és lehet megismerni vagy megtapasztalni Bruno Gröning személyiségének, az általa közvetített energiának az erejét. A Sepsiszentgyörgyön 2014 óta működő baráti kör olyan emberekből áll, akik a század első felében élt egyszerű német munkás csodálatos gyógyító erejét megtapasztalták, és maguk is segíteni szeretnének azoknak, akiknek igényük van rá.

Bruno Gröning 1906-ban született Németországban, és már gyermekként kitűnt azzal, hogy körülötte megszelídültek a vadállatok, később pedig jelenlététől és jelenlétében olyan sokan meggyógyultak, hogy végül háza előtt a gyógyulásra várók ezrei a betegségből származó emberi nyomorúság minden formáját képviselték. Korabeli híradórészletek, újságok dokumentálják a tudomány által lehetetlennek ítélt gyógyulásokat, klinikákon és kórházakban vizsgálták és tesztelték ezerféle formában Brunót, de csalást nem fedeztek fel. Az orvostudomány ősellenségnek kiáltotta ki, és igyekezett működését megakadályozni, mások kihasználták és pénzcsináló gépet láttak benne.

1959-ben halt meg, életéről ötórás dokumentumfilm készült, amelyet 26-án, szombaton 14 órától a Kónya Ádám Művelődési Házban vetítenek. Sokan már a film nézése közben is tapasztalták testi tüneteik enyhülését, olvasható a Bruno Gröningről szóló cikkekben, ám számos videofelvételen tanúk is vallanak erről. Ezek az emberek a világ több mint száz országában megalakították a Bruno Gröning baráti köröket, hiszen természetes reakció, hogy jó élményeiket szeretnék megosztani, céljuk, hogy közösségként segítséget nyújtsanak a segítséget kérőknek.

A szentgyörgyi baráti kör vezetője, Szilvia elmondta, hittől és ideológiáktól mentes, nagyon egyszerű tanításokat osztanak meg, amiket a névadótól vettek át. Gröning maga is mondta, nem hit kell a gyógyuláshoz, hanem nyitottság befogadni az általa „heilstrom”-nak nevezett isteni energiát, amelynek ő csak közvetítője. Azért működik jobban ott, ahol sokan vannak, mert ott, ha jó dolgok történnek, mindenki könnyebben ráhangolódik.

Ezért képes hatni a film is. A vetítés alatt megnyugszanak az emberek, jó érzésekkel telnek fel, sokan, akik fájdalmaik miatt általában ülni sem képesek félóránál többet, csodálatos módon a hatórás filmvetítést kibírják. Még a szkeptikusok és előítéletekkel érkezők is változást tapasztalnak magukban. Szilvia bevallása szerint maga is nyíltabb, bátrabb, lett néhány testi tünete is enyhült a film megnézése után, ezért vállalta a Bruno Gröning baráti kör vezetését, amely 2-3 hetenként ül össze.

– Tagnak lenni nem jár semmilyen anyagi vagy más kötelezettséggel, bármikor lehet csatlakozni vagy kiszállni. Sokan vannak köztünk olyanok, akik bizonytalanok megélt tapasztalataikat illetően, vagy nehezebben vállalják fel azokat, ám itt bátran megtehetik, mindenkit szeretettel várunk a szombati vetítésre is – zárja beszélgetésünket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 25., 8:45
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Új vallás, szekta, személyi kultusszal. A baj ott kezdődik hogy ha nem gyogyúlna meg valaki, akkor annak őt saját magát tekintik a baj okának -ezzel esetleg egy pszichikai nyomásnak teszik ki a segítségkérőt , vagy esetleg a környezete, családja az egészért hibás akikre ráfogják hogy ők állnának az illető gyógyúlásának az útjában vagy okozói, előidézői. Köszönöm , nem kérek belőle.