Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első hely a PADIF-on

Első hely a PADIF-on Kultúra

Október végén a Szilágycsehen megtartott Partiumi Diákszínjátszó Fesztiválón (PADIF) vettek részt a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad fiataljai, ahonnan első helyezéssel tértek haza.

A fesztiválon a KCSS Diákszínpad (Deák Gellért Gedeon, Deák Dániel, Balogh Zoltán, Kiss Eszter, Vatány Bíborka, Molnár Gergely, Szabó Alpár, Szász Mihály, Pap Gyopárka, Barti Dóra, Gábor Norbert, Szabó Kamilla, Luka Katalin, Csősz Csongor) egyedüliként képviselte Kovászna megyét, és a Babits Mihály után adaptált Jónás könyve című darabjuk elnyerte a zsűri tetszését.

Molnár János, a diákszínpad vezetője kérdésünkre elmondta: harmadik éve annak, hogy sorozatban első helyezést érnek el a PADIF-on. A rendező szerint ezek a helyezésék azt igazolják, hogy a darabokra fordított munka mind a maga, mind a diákok részéről nem hiábavaló. Érdekességként megemlítette, hogy az előadás után rögtön meghívták őket Nagyváradra, Temesvárra, Székelyudvarhelyre is egy-egy fellépésre.

Bár a darabot már Kovásznán bemutatták, a rendező tervei szerint még néhány alkalommal elő szeretnék adni a fürdővárosi közönségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük