Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első alkalommal az Orpheum Sárfalván

Első alkalommal az Orpheum Sárfalván Kultúra

Van, akinek a zene kikapcsolódást, másnak életerőt és energiát ad. Van, aki szeretettel kapja, és vannak olyanok, akik szeretettel adják. Ezek közé tartozik Szilágyi Nóra, az Orpheum produkció és a Mesehetes zenekar alapítója, illetve a Csíki Játékszín közönségszervezője, akivel a pénteki fellépésükről és egyéb érdekességekről beszélgettünk.

– Úgy értesültem, hogy több mindennel is foglalkozik. Konkretizálná ezeket?

– Valóban több dologgal foglalkozom. Az első helyen most a fiam és a színház áll. Este és éjszaka a fiammal vagyok, reggel meg nappal inkább a színházban, a Csíki Játékszínben, ahol közönségszervező, és sok minden más is vagyok. Szerencsére gyakran össze tudom hangolni, hogy „mindkettejükkel” legyek a fenti intervallumokban. Utána jön a zene, ami feltöltődés szempontjából a legfontosabb. Jelenleg három zenekarom van, ebből a legrégebbi az Orpheum produkció, ami most már tizenkét, és utána a Mesehetes zenekar, amely tízéves. Mindkettőnek én vagyok a kitalálója, alapítója és egyben úgymondlagos menedzsere is. Ezekre akkor van időm, ha a színházi programhoz igazítva néha tudok koncerteket vállalni. Ezen kívül ékszereket készítek, mert azt is imádom.

Hirdetés
Hirdetés

– Mivel foglalkozik szívesen?

– Legszívesebben a fentiekkel foglalkozom, mert szerencsére a munkám a hobbim. Aztán ha kifáradok, akkor fogom magam, és egy kis időre mindentől jó távolra utazom, ha lehet egy tenger vagy tó közelébe. A lényeg, hogy kikapcsolódjak.

– Mit jelent az Ön életében a zene?

– A zene az életerő, az energia számomra. Szeretettel adom és szeretetet kapok. Ez a legjobb feltöltődés, amely nélkül az életem üres lenne.

– Mit olvas szívesen?

– Leginkább és legszívesebben pszichológiai témájú könyveket olvasok, valamiért az érdekel. Következő életemben lehet, pszichológus leszek. Kíváncsivá is tesz.

– Hétvégén Sárfalván lépnek fel, az Orpheummal. Mit jelent ez? Miből fog állni a fellépés?

– Soha nem voltunk még Sárfalván, kíváncsian várjuk, milyen lesz a fogadtatás. Gyönyörű dalokkal érkezünk a régi idők filmzenéiből, zenés komédiáiból válogatva. Igyekszünk, hogy a közönség számára valami maradandót hagyjunk magunk után.

– Hogyan készülnek egy ilyen koncertre, mennyi időbe telik a felkészülés?

– Van amikor hetekig összejárunk, készülünk az új dalokkal. Most egy délutánra lesz szükségünk, mert eléggé összeállt a mostani repertoár.

– Más helyszíneken is lépnek fel a közeljövőben?

– Csíkszereda környékén lesznek legközelebb fellépéseink. Sok helyre szeretnénk még eljutni, például külföldre, magyarlakta vidékére, de Kovászna megye szomszédos falvaiba is, hogy ott is megmutassuk magunk.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük