Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előbemutató Szentgyörgyön

Ana Lungu rendező és az Egy és egy fél herceg / Un prinț și jumătate, a Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjába beválasztott alkotás stábja a sepsiszentgyörgyi közönséggel találkozik augusztus 31-én, pénteken Sepsiszentgyörgyön a Művész Mozi by Cityplexben.

A vetítésen részt vesz a rendezőnő, Ana Lungu és a filmben játszó színészek közül: Iris Spiridon, Marius Manole és Mátray László.
Az Ana Lungu és Iris Spiridon által írt film forgatókönyve három barát történetét mutatja be, akiknek felnőttkorukra, különböző okok miatt nem sikerül családot alapítaniuk. Iris, Marius és István a magányosság ellen megoldásként azt választják, hogy együtt éljenek egy bérelt lakásban, Bukarestben. Ezt a már eleve törékeny egyensúlyt az töri meg, mikor Iris szerelmes lesz egy Erdélyben született magyar íróba. A féltékenység, az elhagyottság érzése, a bizonytalanság, a visszautasítástól való félelem utat tör a hármuk családjában, és a „boldog családot” az összeomlás fenyegeti.
Az Egy és egy fél herceg című film főszereplői: Iris Spiridon, Marius Manole, Téglás István, Mátray László, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Mellettük epizódszereplőként feltűnik Radu Afrim, rendező és Răzvan Mazilu, koreográfus.
Ana Lungu rendezőnőnek ez a második nagyjátékfilmje. Első alkotása Egy jól nevelt lány önarcképe (Autoportretul unei fete cuminţi) bemutatója 2015-ben, a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd több nemzetközi fesztiválon is vetítették, mint Sao Paolo NFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania NFF, București NFF. A legjobb film díját nyerte a Linz-i Crossing Europa Fimfesztiválon, és közönségdíjat nyert a bukaresti Európai Filmek Fesztiválján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük