Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elképzelt festen

Elképzelt festen Kultúra

Frenák Pál rendezésében és koreográfiájában mutatja be To_R című legújabb előadását az M Studio. A premiert a FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál keretében tartják november 22-én 19 órától Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban.

A társulat első alkalommal dolgozik együtt a számos magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett francia-magyar koreográfussal. Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia a lineáris és a spirális energia játékából építkezik. A látszólag hétköznapi helyzetek sora olykor konstruktív, olykor pedig dekonstruktív módon találkozik, és e találkozásból létrejövő új minőség vezet el a káoszból egy megélhető valósághoz.

A To_R című előadás az M Studio és a Companie Pal Frenak koprodukciójában készül. A koreográfiát és koncepciót Frenák Pál jegyzi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük