Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elismerés a közösségépítőknek

Elismerés a közösségépítőknek Kultúra

A kézdivásárhelyi Tegyünk Kézdiszékért öt évvel ezelőtt alakult, a nonprofit szervezet egyik célkitűzése az volt, hogy hagyományt teremtsen: díjazza a közösség azon tagjait, akik az elmúlt években önzetlenül, becsülettel és alázattal tettek Kézdiszékért, annak polgáraiért. Ma 18 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében negyedik alkalommal osztják ki a szervezet díjait.

Hirdetés
Hirdetés

A díjak révén olyan személyekre hívják fel a közfigyelmet, akik munkájukért nem várnak külön jutalmat, juttatást, mindig ott segítenek, ahol lehet és kell. Azok kapnak elismerést, akik a közösségépítés, történelmi értékeink megőrzése, a kézművesség, térségünk szépségeinek, értékeinek népszerűsítése, az innováció, környezetfenntartás, illetve fejlesztés vagy a sport területén önzetlenül dolgoznak a köz érdekében. Az idei díjazottak:

Ábri Béla zenetanár, akinek neve mindörökre összefonódott a hegedűvel. Több zenekar oszlopos tagja volt az évek során, alapító tagja a Molnár Józsiás-iskola zenetagozatának.

Jánó Mihály művészettörténész, muzeológus, kritikus, szakíró. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum képtárának vezetője, majd művelődési főtanácsos.

Kakucs Béla fr. Szilveszter ofm ferences rendi szerzetes az esztelneki ferences kolostor templomban végzett papi szolgálat mellett 2021 februárjától Esztelnek és Kurtapatak katolikusainak lelkipásztora, Bernardin atyával együtt.

Sárosi Csaba grafikus, rajztanár, számos egyéni és csoportos kiállítása volt Erdélyben és Magyarországon. Tevékeny résztvevője a minden évben megszervezett március 15-ei és Csoma-tárlatoknak, illetve az Incitato, Ika és Vadárvacska művésztáboroknak.

Szőcs Piroska nyugalmazott tanár Kézdivásárhelyen tevékenykedett igaz szívvel, hittel, jó szándékkal, sikerrel feleségként, anyaként, tanárként, jó barátként és az Együtt a Rák Ellen a Jövőért Egyesület elnökeként. Veress László tornatanár a Nagy Mózes Sportklub és az ozsdolai szatellitcsoport cselgáncsozóit edzi, ezernél több tanítványa volt. Az országos bajnokságokon szerzett érmek száma meghaladja a 100-at, a Balkán-bajnokságon pedig 5 érmet szereztek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük