Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elfogadni a másságot

Jóemberek címmel készül újabb bemutatóra a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház, tudtuk meg a múlt héten tartott sajtótájékoztatón. Az elhangzottak szerint az előadás tulajdonképpen férfiakat és nőket, valamint ártatlan gyönyört és gyilkos bosszúvágyat egyaránt megörökítő és fel-felvillantó képek gyűjteménye egy olyan világból, melyben eluralkodnak az ösztönök, és megszűnőben a mérték.

Bezsán Noémi rendező-koreográfus sokkal táncosabb nyelvezeten fogalmaz, mint ahogy ezt mi eddig tettük, így a megszokottól elütő színt és hangulatot varázsolt az előadásba. Ezt pedig remélhetőleg hozzánk hasonlóan majd a nézők is értékelni fogják – nyilatkozta Márton Imola, a társulat művészeti vezetője.
A rendező elmondása szerint számára az egyik nagy kihívás az általa képviselt mozgásvilág összhangba hozása volt a színészek eddigi tapasztalataival és képességeivel. Annál is inkább, hogy az előadás ember és ember találkozásának egymás viselkedésére, tulajdonságaira, személyére gyakorolt kölcsönhatását boncolgatja, illetve próbálja megjeleníteni. Hiszen a világra patyolattisztaként, életörömmel telítve jövünk, azonban az idő múlásával mindez háttérbe szorul.
Ugyanakkor arra is keresi a választ, hogyan lehet a másságot, az eltérő nézőpontot és gondolkozásmódot elfogadni a saját egyéniségünk feladása nélkül? Ugyanis az emberi mivoltunkból fakadó párkapcsolat, vagy közösségi élet súrlódásmentes működésének a legfontosabb alapfeltétele talán éppen az alkalmazkodókészségünk mértékében rejlik. De ebben meddig mehetünk el?
A bemutatót holnap 19 órától tartják a Háromszék Táncstúdióban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük