Hirdetés
Hirdetés

Életünk a tánc

Életünk a tánc Kultúra

A sepsiszentgyörgyi KultúrParkban július 26-án 18 órától az Életünk a tánc, avagy családi ki mit tud című néptáncelőadásra kerül sor, melynek rendezője Tőkés Csaba-Zsolt.

Az előadásban három család tagjai vesznek részt: Dezső Tibor Attila református lelkész és családja, Mocsel Antal „Rémusz” őrkői hagyományőrző és családja, valamint Tőkés Csaba-Zsolt néptáncoktató és családja. A három család teljesen más életutat járt be, de valami mégis összeköti őket: a népzene és a néptánc. Az előadás egy sajátos szemléletmódra épül, miszerint a család egyik főbb feladata a gyermek lelki egyensúlyának megteremtése és megtartása. A gyermek már magzat korában elkezdi tanulni ősei hagyatékát, születését követően pedig elsősorban szüleitől, nagyszüleitől tanul értékrendet, magaviseletet. Ahhoz, hogy a gyermek fejlődése teljes legyen, szükség van arra, hogy megismerje családja, nemzete zene és néptánc hagyományait. A zene és a tánc életének szerves részévé kell váljon, hogy olyan természetesen használhassa, mint a beszédet. Meg kell éreznie, hogy ez nem csak színpadra való, hanem a hétköznapok és az ünnepek velejárója. A zene és a tánc gyógyít, felemel és összetart. Ezt a szemléletmódot örökíti majd meg az a dokumentumfilm is, amelynek részét képezi majd a július 26-i előadás felvétele.

Hirdetés
Hirdetés

Az előadásra egy jegy 10, a kedvezményes jegy 5 lejbe kerül, ezeket a kulturális szervezőirodában lehet kiváltani a Szabadság tér 1. szám alatt ma 9–16 óra között, pénteken 9–13 óra között, valamint a helyszínen az előadás előtt egy órával.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük