Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Életre kel Orbán Balázs

Életre kel Orbán Balázs Kultúra

Hozzáfogtak elkészíteni a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozatának második évadát, amelyben Orbán Balázs kel életre, és a jövőben szintén animációsfilm fogja ismertetni a legnagyobb székely néhány valós és elképzelt kalandját.

Hirdetés
Hirdetés

Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium ötletgazdája az animáció segítségével szeretné életre kelteni Orbán Balázst, és ezen keresztül szeretne bemutatni az eddig még nem ismert részleteket a „legnagyobb székely” kalandos életéből. Az alkotó a sorozatról elmondta, a valóság és a fikció között fognak lavírozni a történetek, az animáció alapja pedig Orbán Balázs jegyzetfüzeteinek grafikai stílusa lesz.

Az ötletgazda kiemelte, hogy a rajzfilmsorozat második évadjának is Székelyföld marad a központja, de immár a Kárpát-medence más részeiről származó legendákat is bemutatnak, és mivel a fantázia világában nincsenek határok, talán eljön majd az az idő is, amikor a székely porta udvarán álló Nagyapó Mesefájába belépve eljuthatunk a világ bármelyik legendájának a helyszínére.

(A maszol.ro nyomán)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük